Skuplje mleko i mlečni proizvodi

Bez autora
Jan 11 2011

Mlekarska industrija "Imlek" iz Beograda povećala je cenu mleka za dva dinara po litru, a mlečnih proizvoda za dinar po litru. Razlog za poskupljenje je povećanje otkupne cene sirovog mleka sa 32 na 33,1 dinar po litru.Cene mleka i mlečnih proizvoda povećala je i Subotička mlekara od dva do 3,5 odsto. "Imlek" je prethodni put 20. novembra 2010. povećao cenu dugotrajnog mleka za 1,8 dinara po litru, a mlečnih proizvoda za 3,2 dinara po litru zbog povećanja otkupne cene mleka za 3,5 dinara po litru.

Skuplje mleko i mlečni proizvodi"Imlek" povećao cenu mleka i mlečnih proizvoda zbog veće otkupne cene sirovog mleka. Cene povećala i Subotička mlekara.

Mlekarska industrija "Imlek" iz Beograda povećala je cenu mleka za dva dinara po litru, a mlečnih proizvoda za dinar po litru, kazali su danas agenciji Beta u toj kompaniji.

Kako su naveli u "Imleku", razlog za poskupljenje je povećanje otkupne cene sirovog mleka sa 32 na 33,1 dinar po litru.

Prema navodima beogradskih medija, cene mleka i mlečnih proizvoda povećala je i Subotička mlekara od dva do 3,5 odsto.

"Imlek" je prethodni put 20. novembra 2010. povećao cenu dugotrajnog mleka za 1,8 dinara po litru, a mlečnih proizvoda za 3,2 dinara po litru zbog povećanja otkupne cene mleka za 3,5 dinara po litru.

Kompanija "Imlek" je najveći proizvođač mleka i mlečnih proizvoda u Srbiji, a posluje u okviru "Denjub fuds grupe". Vlasnik Grupe, u okviru koje posluje i Subotička mlekara, je investicioni fond "Salford".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik